Europa Park!

Een pretpark waar ik al heel lang heen wou gaan, maar helaas kwam het er maar niet van…. tot vorige week! Want toen heb ik samen met twee vrienden / collega’s een bezoek gebracht aan misschien wel één van de beste pretparken van de wereld – Europa Park!

Voor de mensen die nog nooit in Europa Park geweest zijn: je kan het het beste vergelijken met een super grote versie van de Efteling gecombineerd met Phantasialand. Een park dat mooi gethematiseerd is en nog eens super coole achtbanen heeft.

Wat ook bijzonder is aan Europa Park is dat de thema gebieden ingedeeld zijn in Europese landen, zo heb je bijvoorbeeld thema gebieden zoals Scandinavië, Zwitserland en Duitsland.

It’s Halloween, It’s Halloween, It’s Halloweeeeeeeeeeeeeeeen

De periode waarin wij gingen viel vlak voor de herfstvakantie, heel het park was dus prachtig gedecoreerd in een Halloween thema. En er was ook een hele mooie Halloween stoet

Super vette thrills!

En natuurlijk mochten de coole attracties en achtbanen niet ontbreken. En oh booi waren die even talrijk aanwezig! Zo was er Wodan een gigantische houten achtbaan dat aangekleed was in een viking thema.

Of een leuke bobsled coaster, dat type coaster ben ik nog niet veel tegen gekomen in andere pretparken.

In Arthur werd je ondergedompeld in de wereld van Arthur en de minimoys (mocht je ooit die film hebben gezien). Een deel toont het verhaal van de film en een ander deel is dan weer een vliegende achtbaan rit. Het viel een beetje te vergelijken met de droomvlucht, alleen ging die ietsje sneller.

Maar mijn favoriet was toch wel de Blue Fire Mega coaster, een achtbaan waarbij je tegen 100 kilometer per uur gelanceerd wordt.

Ben je eens in de buurt van Duitsland? Stop dan zeker eens in Europa Park en maak een ritje in één van de geweldige attracties.

Tot de volgende keer!

Geef een reactie