F.L.Y als allereerste in de nieuwe achtbaan!

Zoals jullie misschien gemerkt hebben ben ik een klein beetje een pretpark fan. (Oké misschien heel veel). Afgelopen twee dagen was ik met de zus in Phantasialand. En dankzij een opmerkzame collega kreeg ik de kans om als allereerste een ritje te maken in de nieuwste achtbaan.

Rookburgh het nieuwste thema gebied in Phantasialand opende vandaag zijn deuren met een soft-opening voor het publiek, en ik was er bij!


Hier sta ik! Klaar in de rij en helemaal vooraan!

Van de medewerkers krijgen we een krantje als leesvoer tijdens het wachten.

Een unieke collectors item!

Intussen begint de wachtrij zich te vullen tot ver aan het einde van het park.

De rode lijn is de wachtrij

Om iets na twaalf was het dan eindelijk zover! De deuren van het nieuwe thema gebied gingen open en we kregen de kans om naar binnen te gaan.

Sorry als de foto’s wat wazig zijn, maar het was een combinatie tussen lopen naar de ingang en foto’s maken.

We zijn er! Rookburg

Het nieuwe gebied ziet er echt prachtig uit: een zeppelin fabriek die je binnenwandelt. Heel het gebied heeft een steampunk vibe.

En daar is die dan! De ingang van de nieuwste achtbaan F.L.Y. Word je al jaloers?De wachtrij is gevuld met enthousiaste fans. En we zijn de eersten! De enige moment wanneer we moeten wachten is wanneer iemand een foto aan het maken is.

Net zoals bij de Black Mamba ligt de baan ook hier vlak naast het decor. En je krijgt een mooi zicht op de baan vanuit de wachtrij


Van de rit zelf kon ik helaas geen foto’s of video’s maken. Vooraleer je in het treintje mag moet je door een metaaldetector, om er zeker van te zijn dat er geen losse voorwerpen in je zakken zitten. Maaaar ik kan je garanderen: wow. Deze achtbaan is beter dan welke achtbaan je ooit al gedaan hebt. Hij is uniek, mooi aangekleed, bevat twee lanceringen en heeft een uniek rit systeem.

Bezoekers zitten neer in stoelen, zoals te zien op de foto hierboven, en na vertrek uit het station draaien de stoelen waardoor je in een hangende positie terecht komt. Gevolg? Je hebt letterlijk het gevoel dat je vliegt!

Na een zalige testrit in de nieuwe achtbaan was het de beurt aan de journalisten en pers om een ritje te maken. (Ik vond de attractie zo leuk dat ik stiekem drie keer erin ben geweest)

Maar wat ik vandaag kon doen kunnen maar 17 andere mensen over de hele wereld zeggen: Ik was de allereerste persoon die een rit kon maken in de nieuwste achtbaan van Phantasialand! Ik zat in de eerste trein van F.L.Y. Dit is toch iets uniek dat ze me nooit meer kunnen afpakken.

Mijn jaar kan niet meer stuk! Tot de volgende keer.

Geef een reactie