Mysticnation: Open Tibia – De goede oude tijd

Tibia en open Tibia

Tibia is een online spel dat gemaakt is door twee studenten ergens in de jaren 90. Het is een MMORPG (Massively Multiplayer Online Role-Playing Game).

Toen mijn neef dit spel bij hem thuis aan mij liet zien, was ik meteen verslaafd. Ik was gefascineerd hoe je in Tibia kon rondlopen met andere spelers, monsters kon doden, quests kon doen, spullen kon verzamelen , noem maar op!

Ik denk dat ik echt uren en dagen gespendeerd heb aan dit spel. Steeds keer op keer die dungeon in en proberen een hoger level te krijgen, of levelen zoals dat in Tibia genoemd werd. Levelen was ook een van mijn grootste frustraties aan het spel. Het duurde letterlijk uren vooraleer je genoeg XP had voor een volgend level. Uren had ik in dit spel genoeg gespendeerd, dus dat was het probleem niet. Het probleem was dat iedere keer dat je dood ging, en dat gebeurde best vaak, je terug een level naar beneden ging… En dat je dus opnieuw moest beginnen om je level terug te krijgen.

Een paar jaar later ontdekte ik Open Tibia, een aangepaste versie van Tibia die je zelf in elkaar kon knutselen. In Open Tibia was het doel en spelwijze nog altijd hetzelfde: nog steeds moest je monsters doden om aan XP te komen, nog steeds kon je quests doen. Het enige verschil was, dat je in open Tibia veel sneller een level omhoog ging en dus veel meer van het spel kon beleven.

Hieronder wat nostalgische foto’s van mijn favoriete open tibia, Mysticnation: