Naar Disneyland in tijden van Corona

Het was weer een tijd geleden dat ik er nog geweest was: Disneyland Parijs. Nadat het park bijna een half jaar gesloten is geweest omwille van de Corona crisis was het eindelijk tijd om nog eens terug te gaan!

Aaah, home sweet home zo ongeveer.

Welkom terug!

Ook al was het een beetje wennen in het begin: op voorhand je bezoek moeten reserveren, aanschuiven om binnen te mogen, handgel, mondmaskers… Toch voelde het beter dan ooit om terug te zijn.

Wat is er allemaal anders?

Veel is eigenlijk hetzelfde gebleven: De meeste attracties en restaurants zijn nog steeds open. Het eerste grote verschil dat direct opvalt zijn de wachtrijen. Op de grond staan allemaal markeringen die de bezoekers vragen om afstand te houden, hetgeen er voor zorgt dat de rijen ook langer worden. Maar dat wilt gelukkig niet zeggen dat je ook langer moet aanschuiven.

Jammer genoeg hebben ze omwille van Corona ook beslist om geen Fast Passen meer beschikbaar te maken. Je kan dus niet meer later terug keren naar een attractie en de wachtrij overslaan. Een spijtige beslissing als je het mij vraagt.

En dan is er natuurlijk ook.. Het plexiglas. De meeste attracties waar je met veel bijeen zit (It’s a Small World, Star Tours) zijn uitgerust met plexiglas. Het stoort opzich niet, maar het is soms wel lastig bij attracties waarvoor je een 3D bril nodig hebt zoals Star Tours en Ratatouille.

Nieuwigheden

Als we Disneyland mogen geloven gaan ze de komende jaren enorm investeren in uitbreidingen. Eén van de nieuwe zaken is al af: Een nieuwe attractie rond Cars. Nuja.. Nieuw was het niet echt, het gaat eerder over de voormalige Studio Tram Tour in een nieuw jasje.

Niet echt super spectaculair ik weet het. Maar de komende jaren zouden er nieuwe thema gebieden komen rond Frozen, The Avengers en zelfs Star Wars! Ik kan niet wachten!

Afstand houden, afstand houden

Ik denk dat ik dat zinnetje ondertussen echt wel ben beu gehoord (net zoals al die handgel 😂). Maar je moet dus echt overal afstand houden, ook met de personages. Wil je met een personage op de foto dan moet je een selfie nemen terwijl het personage vrolijk op de achtergrond staat te zwaaien. Hetgeen soms wel grappige foto’s oplevert.

Grote parades zijn natuurlijk niet mogelijk met al die social distancing regels. Gelukkig kwamen er af en toe wel een paar ‘mini parades’ voorbij, met enkele figuren die ik zelfs nog nooit had gezien in Disneyland!

Conclusie

Is het de moeite om nu naar Disneyland te gaan? Absoluut! Alle Disney magie is nog steeds aanwezig. En het pretpark is nog altijd even leuk als voorheen. Het enige nadeel is dat je de hele dag een mondmasker moet dragen en voor elke attractie je handen moet ontsmetten met handgel. Maar dat heb ik er graag voor over!

Getest en goedgekeurd!